Kuidas edeneb vahva Steveni sulgpallielu Taanis?

Postitas Sulka 4 Oktoober 2013

Nagu ilmselt asjaomased teavad, kolis meie klubi (Viimsi Sulgpalliklubi) mängija Steven Pärnasalu suvel koos perega Taani, ja Steveni elust-olust ning harjutustingimustest ja mõtteist saab siin lugeda tema ema Margiti silme läbi. Soovime Stevenile paljupalju jõudu, visadust ning kõike head!

Steveni koduklubiks on Odense Badminton Klub (OBK), mille all mängib praegu ka Eesti esinumber Raul Must ja kust on pärit sellised mainekad mängijad nagu Mathias Boe ja Viktor Axelsen. Treeningud toimuvad iga päev, va nädalavahetused, aga ei ole füüsiliselt liialt koormavad. Keskendutakse peamiselt tehnikale ja mängu strateegiale.

Vanuserühm U11, kus Steven praegu mängib, on jagatud tasemete järgi neljaks liigaks. Steven mängib hetkel kõige kõrgemas ehk A-liigas. Temaga samas liigas ja vanuserühmas mängijaid on kogu Taani peale hetkeseisuga kokku 116, mis on üsna märkimisväärne arv. Konkurents on tugev ja ka tase on mängijatel kõrge. Kõige olulisemaks vaheks võibki pidada asjaolu, et Taanis saab mängida omavanuste ja -pikkuste laste vastu, kes on ka füüsiliselt enam-vähem võrdsed. Algus oli seetõttu Steveni jaoks üsna ehmatav. Pahupooleks on kindlasti natuke rahulikum tempo ja füüsiliselt mitte nii suurte hüpetega edasiminek. Samas peaks omas tempos mängimine aga positiivselt mõjuma tehnilisele arengule. Mängu ajal on võimalik pallini jõuda õigel ajal ja reaalselt õppida kasutama erinevaid lööke. Samas liigas olevate poistega mängimine on samuti väga teretulnud, sest siis on võistlustel välistatud algajate ja enam mängida oskavate laste kokkusattumine. Ükski mäng ei ole kunagi liiga lihtne ja iga punkti pärast tuleb võidelda.

Kõige suuremaks eesmärgiks käesoleval hooajal lisaks kohanemisele on keskenduda tehnikale, psühholoogilisele arengule ja õppimisele, kuidas võistlustel ise hakkama saada – mõelda ilma treeneri/kolmanda osapoole abita, kuidas mängida; mis töötab, mis ei tööta; õppida võtma aega ja mängida oma mängu laskmata emotsioonidel võitu saada; keskenduda ainult käimasolevale mängule jms.

Steveni areng on teinud viimaste kuudega tohutu psühholoogilise hüppe, mis omakorda väljandub üha paranevates tulemustes.
Võistluseid toimub igal nädalavahetusel ja keskmiselt saab valida 4 võistluse vahel üle kogu maa erinevates piirkondades. Viimane võistlus Esbjerg’is oli Stevenile väga hea võistlus, kus sai korralikult proovile pandud eelkõige tema vaimne pool, millega Steven seekord üle ootuste hästi hakkama sai. Steven suutis alagrupis alistada hetkel Taani nr.2 mängija Christian Faust Kjęr tulemusega 21:13/20:22/21:14 ja finaalis nr.1 mängija Carl Gustav Wind tulemusega 21:11/21:17.

(Meeleolukas hetk: sulgpallimäng tasus end esmakordselt ära! Loe: võit oli rahaline.)

12. oktoobril on Stevenil ees ootamas üks suurem rahvusvaheline turniir Kronjylland Open 2013, millele järgneb 13.10 turniir Horne’s ja 16.10-20.10 teine suurem rahvusvaheline võistlus siinsamas Odenses – Yonex Denmark Junior. Eesolev nädalavahetus on üks väheseid võistlusvabasid nädalavahetusi.

Iga algus on raske, kuid Taanis on edetabelisse pääsemine ja seetõttu võistlusteks parema paigutuse saamine raskem kui Eestis. Võistlustel saavad punkte ainult finalistid ja senikaua kui finaali asja pole, ei ole võimalik ka punkte saada ega edetabelisse pääseda. Tänase seisuga jagab Steven koondtabelis vanuserühmas U11 A juba 9.kohta oma klubikaaslasega, mis on väga hea tulemus nii lühikese ajaga. Eraldivõetuna on tänase seisuga edetabelis kohad järgmised – üksikmängus 7.koht; meespaaris 14.koht; segapaaris 4.koht. Mida kõrgemale aga soov pääseda, seda raskem on. Koha pärast tipus võitlejaid on väga palju.

Võistlused ja tulemused:

31.08 Kolding BK
- BS 4-6.koht
- BD 5.koht

14.09 Team Hųrning
- BS 4-6.koht
- BD 1.koht

21.09 Egtved IF
- BS 1.koht
- XD 1.koht
- BD 2.koht

28.09 Esbjerg ESG
- BS 1.koht
- XD 1.koht
- BD 3-4.koht

Kommenteeri: